top of page
Prenumerera på vårT
nyhetsbrev
  • LinkedIn
  • Facebook

© 2021 FA-Kurs | Rörstrandsgatan 62

113 40  Stockholm

08-501 18 304 | info@fakurs.se

Tack för din prenumeration!

Vänligen ange en giltig e-postadress

Arbetsmiljökurs från FA-Kurs – En utbildning som engagerar

 

Ett par mil norr om Stockholm, mellan Solna och Sundbyberg, driver familjen Huusko både flyttfirma och byggentreprenad. Där tillbringar Oscar Huusko större delen av sina dagar som driftchef och säkerhetsansvarig, en roll han haft sedan ett år tillbaka.


Vikten av kompetensutbildning har Oscar förstått länge, han har nämligen 9 år i branschen, men valet av utbildningsleverantör tycker han ibland känns som en djungel.

 

-Det finns alltid en oro att föreläsaren inte känner till våra behov eller förstår företagets unika situation, därför uppskattar jag förarbetet som FA-Kurs gjorde med att anpassa utbildningen åt oss avseende tid, plats och utförande

 
Under våren 2019 genomförde Oscar med anställda en företagsanpassad tvådagarsutbildning i BAS P & BAS U hos FA-Kurs. En månad efter avklarad utbildning kontaktades Oscar för att höra hur utbildningen påverkat deras eget arbetsmiljöarbete, generella tankar om själva utförandet samt anledningarna till att utbildningen fick 4.8 av 5 i betyg av de som närvarade.

Att hitta rätt utbildningsform
Oscar blev tipsad av en kollega i branschen att höra med FA-Kurs när han planerade företagets arbetsmiljöutbildning. ’’Jag har gått på liknande utbildningar tidigare, men de har inte varit inriktade på just vår bransch utan mer generella’’. Först tänkte Oscar att han skulle skicka iväg sina anställda på en öppen kurs, men efter ett samtal med FA-Kurs gick tankarna istället till en företagsanpassad utbildningslösning.  ’’En privat föreläsare i egna lokaler gav oss dels bättre möjligheter att få ihop det logistiskt, det skapade också ett öppnare debattklimat där vi på plats kunde ställa specifika frågor till kursledaren". Sen spelar såklart prislappen stor roll, en företagsanpassad utbildning kostade nämligen en bråkdel av vad en öppen utbildning skulle innebära.

Det vinnande konceptet är en mix av teori, praktik och diskussion
Dagen började med att föreläsaren presenterade sig i samband med en gemensam frukost i kontorets lokaler. Efter en trevlig uppstart varvades teori med inslag av diskussioner och samtal mellan deltagarna, något Oscar uppskattade. 
- Vi kunde sitta och diskutera öppet kring de teoretiska delarna av BAS-utbildningen, alltså sätta det i vårt sammanhang och även ställa specifika frågor till kursledaren. För mig var det även viktigt att kunna koppla teorin till vårt eget förändringsarbete, där känner jag att vi fick konkreta lösningar och idéer. 

Hur är det att gå utbildning med FA-Kurs – några tankar?
- Jag valde FA-Kurs efter rekommendationer från branschkollegor. Deras utbildningsrådgivare var väldigt professionella i bemötandet och flexibla i sin kursanpassning för oss. Materialet som vi använde under utbildningen var enligt Byggverkets riktlinjer, något som gav oss en trygghet. Man märker att FA-Kurs brinner för kompetensutveckling, service och att leverera kvalitetsutbildningar till sina kunder. Efter avklarad kurs fick vi även kontaktuppgifter till både föreläsaren och utbildningsrådgivaren, det känns som att de satsar på långsiktiga relationer och bryr sig om kunden. Det känns även bra att de har en tydlig miljöstrategi med sin klimatkompensation, det skänker ett mervärde till oss som kunder och gör att FA-Kurs känns som ett modernt utbildningsföretag med rätt värderingar.  

Certifierade byggarbetssamordnare på två dagar
Att hela avdelningen nu är certifierade ger Oscar med personal mycket bättre förutsättningar att undvika framtida risker och skador, något företaget ser som en investering.
- Kursupplägget var pedagogiskt och föreläsaren gjorde verkligen ämnet intressant, samtidigt som han uppmuntrade till öppen dialog så att kunskapen kunde sätta sig.

Vad är då det viktigaste Oscar tar med sig efter tvådagarsutbildningen? Vikten av att ha en tydlig arbetsmiljöstrategi samt att engagera sin egen personal i arbetet.
- Jag fick konkreta tips, hjälpmedel och rutiner för att underlätta vårt eget arbetsmiljöarbete och hålla kunskapen levande. Utbildningen var grundläggande i sitt innehåll, men tack vare kundanpassningen kunde vi fördjupa oss i utmaningarna specifika för just vår bransch.

 

Och slutbetyget?
När vi frågar om Oscar skulle rekommendera FA-Kurs till branschkollegor blir svaret: Absolut!
- Jag tycker att FA-Kurs håller riktigt hög kvalitet på alla sätt, deras härliga bemötande och flexibilitet mot oss som kund gjorde valet av utbildningsleverantör enkelt. En företagsanpassad utbildning kvalitetssäkrar innehållet samtidigt som kostnaden blir lägre, för oss har det inneburit bättre inlärning för mindre pengar.  

Du finner oss också hos:

BAS P & BAS U

- EN VÄRDEFULL INVESTERING!

  • LinkedIn
  • Facebook
Sök
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Maps
  • utbildning.se
bottom of page