top of page
Prenumerera på vårT
nyhetsbrev
  • LinkedIn
  • Facebook

© 2021 FA-Kurs | Rörstrandsgatan 62

113 40  Stockholm

08-501 18 304 | info@fakurs.se

Tack för din prenumeration!

Vänligen ange en giltig e-postadress

Ett par kilometer norr om Stockholm, närmare bestämt Sundbyberg, bedriver familjen Huusko både flyttfirma och byggentreprenad. Där tillbringar Oscar Huusko större delen av sina dagar som driftchef och säkerhetsansvarig, en roll han haft sedan ett år tillbaka. Vikten av kompetensutbildning har Oscar förstått länge, efter sina 9 år i branschen, men valet av utbildningsleverantör tycker han ibland känns som en djungel.

 

- Det finns alltid en oro att utbildaren inte känner till våra behov eller företagets unika situation, därför uppskattar jag förarbetet som FA-Kurs gör med anpassning av tid, plats och upplägg.

 

Under våren 2019 genomförde Oscar med anställda en företagsanpassad tvådagarsutbildning i BAS-P och BAS-U hos FA-Kurs. Ett halvår efter avklarad utbildning kontaktades Oscar för att höra hur utbildningen påverkat deras eget arbetsmiljöarbete, generella tankar om kursens upplägg och deras slutbetyg.

Oscar blev tipsad av en kollega i branschen att höra med FA-Kurs när han planerade företagets arbetsmiljöutbildning.

- Jag har gått på liknande utbildningar tidigare, men de har aldrig varit branschanpassade utan mer generella.

 

Först tänkte Oscar boka sina anställda på en öppen kurs, men efter ett samtal med FA-Kurs gick tankarna istället till en företagsanpassad utbildningslösning. 

- En privat föreläsare i egna lokaler gav oss bättre möjligheter att få ihop det logistiskt, det skapade även ett öppnare debattklimat eftersom vi på plats kunde ställa specifika frågor till kursledaren. Sen spelar såklart prislappen stor roll, en företagsanpassad utbildning kostade nämligen en bråkdel av vad en öppen utbildning skulle innebära. Vi slipper även utomstående deltagare och kan ställa branschkänsliga frågor utan filter.

 

Dagen började med att föreläsaren presenterade sig i samband med en gemensam frukost i kontorets lokaler. Efter en trevlig uppstart varvades teori med inslag av diskussioner och samtal mellan deltagarna, något Oscar uppskattade. 

 

- Vi kunde sitta och diskutera öppet kring de teoretiska delarna av arbetsmiljöutbildningen, alltså sätta det i vårt sammanhang och även ställa specifika frågor till kursledaren. För mig var det även viktigt att kunna koppla teorin till vårt eget förändringsarbete, något vi verkligen fick konkreta lösningar och idéer kring.

Hur är det att gå utbildning med FA-Kurs – några tankar? 

 

- Jag valde FA-Kurs efter rekommendationer från branschkollegor. Deras utbildningsrådgivare var väldigt professionella i bemötandet och flexibla i sin kursanpassning för oss. Materialet som vi använde var från Byggverket och FA-Kurs är godkända av ID06, något som gav oss en trygghet som kunder.

- Efter avklarad kurs har vi varit i kontakt med både föreläsare och kundrådgivare, det känns som att FA-Kurs satsar på långsiktiga relationer och bryr sig om kunden. Sånt uppskattar vi!

Att hela avdelningen nu innehar grundläggande arbetsmiljökunskaper ger Oscars företag god beredskap att undvika framtida risker och skador, något företaget ser som en investering.

 

- Kursupplägget var pedagogiskt och föreläsaren gjorde verkligen ämnet intressant, samtidigt som han uppmuntrade till öppen dialog så att kunskapen kunde sätta sig.

Tack Oscar!

Oscar blev tipsad av en kollega i branschen att höra med FA-Kurs när han planerade företagets arbetsmiljöutbildning. 

Du finner oss också hos:

BAS-P & BAS-U FRÅN TANKE TILL KUNSKAP

  • LinkedIn
  • Facebook
Sök
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Maps
  • utbildning.se
bottom of page