gdpr

 

 

 

 

 

 

1 dag

GDPR står för General Data Protection Regulation och är EU:s nya dataskyddsförordning. GDPR ersätter tidigare PUL som reglerande behandling och företag som bryter mot GDPR's regler riskerar sanktionsavgifter på upp till 4 % av sin globala omsättning, eller upp till 20 miljoner euro. GDPR träder i kraft 25 maj 2018 och berör all verksamhet där personuppgifter behandlas, både privat och offentlig, berörs. Denna kurs ger dig mycket värdefull och viktig kunskap om den nya dataskyddsförordningen hur du tillämpar den, följer den korrekt och minskar risken för betydande sanktionsavgifter.

 

Del av kursinnehåll

  • Introduktion om den nya personuppgiftslagen

  • Handlingsplan med konkreta tips för att anpassa företaget efter den nya lagstiftningen

  • GDPR's förhållande till annan lagstiftning

  • Genomgång av nyckelbegrepp i dataskyddsförordningen

  • Personuppgiftsansvariges och personuppgiftsbiträdes ansvar

  • Principer för behandling av personuppgifter enligt GDPR

  • "Laglig behandling" av personuppgifter

  • "Särskilda kategorier” av personuppgifter

  • Samtycke

  • Vad innebär "Informationskravet" 

  • Den registrerades rättigheter

  • Vad innebär sanktioner och riskhantering

  • IT-säkerhet

Målgrupp

Denna kurs vänder sig till alla organisationer som ansvarar för personuppgifter, arbetar i en organisation som är att betrakta som personuppgiftsbiträde samt övriga intresserade som berörs av personuppgiftsfrågor. Kursen riktar sig även till dem som arbetar med IT-säkerhet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Intresseanmälan

Fyll i uppgifterna nedan så tar vi kontakt med er!

  • Facebook FA-Kurs
  • LinedIn - FA-Kurs
arrow&v
arrow&v
arrow&v

Utbildningsområden

Bygg & Teknik

Ledarskap & Retorik

Juridik & Fastighet

Arbetsmiljö & Vård

Organisationsutveckling

IT & Ekonomi

El & VVS

Kravkurser (ID06)

Öppna klassrumskurser

FA-Kurs | Rörstrandsgatan 62 | 113 40  Stockholm | 08-501 18 304 | info@fakurs.se
  • Linkedin - Grå Circle
  • Facebook - Grå Circle
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google
  • Google